Diagnose

Voertuig Diagnose

Wij zijn o.a. een gecertificeerd Bosch & Delphi Diesel Center

                                                        

Wij bieden uw bedrijf naast originele onderdelen, technische ondersteuning en op merkgegevens gebaseerde trainingen, ook de mogelijkheid om een korte/snelle of als nodig een uitgebreide diagnose op alle (diesel) voertuigen te stellen.

1-AA-13386

Soms worden componenten vervangen om zo de storing of oorzaak te achterhalen, dit is niet alleen zeer tijdrovend maar ook onnodig kosten verhogend en kan er daarbij voor zorgen dat uw werkplaatsplanning uit de hand loopt.

Daarbij is het meten van de retouropbrengst is een veel gebruikte methode bij het stellen van een diagnose bij een dieselvoertuig, dit geeft echter niet altijd een juiste diagnose dit, omdat men de retour bij een vrij lage druk meet en omdat het brandstofinjectie systeem bij diverse toerentallen anders reageert.

Wij adviseren, ga maximaal 1.5 uur storing zoeken aan een voertuig.
Als u of uw monteur het dan nog niet gevonden heeft, neem dan even een time out, en neem een beslissing.
Of u gaat verder zoeken en dan is het zomaar mogelijk dat u meer dan 2 dagen zoekt naar de oplossing.
Of u belt ons met de volgende gegevens:

Kenteken van het voertuig (+eventueel kilometerstand)
Storingsbeeld (bv. houd hij in of stottert hij)
Foutcodes

Diamond Diagnostic Tool on car.

Met deze gegevens kunnen en willen u graag helpen en ondersteunen om de storing op te lossen.
Denk ook even na om wellicht de beslissing te nemen om het voertuig naar ons als specialist te brengen of door ons te laten ophalen.
Wij hebben ervaren en gespecialiseerde door fabrikanten getrainde medewerkers die de hele dag nagenoeg niets anders doen dan storingen zoeken en daarvoor de nodige gespecialiseerde kennis op het gebied van met name dieselsystemen en en onderdelen hebben, en deze al jarenlang verder uitbouwen.
Wij hebben daarbij als technisch specialist de beschikking over meerdere door de merk en systeem fabrikanten aanbevolen originele testbanken, diverse systeemtesters en andere speciale gereedschappen om o.a. losse componenten/ onderdelen zoals o.a. injectoren (verstuivers) , dieselpompen,  starters , dynamo’s (alernatoren) volledig te kunnen testen en reviseren.

Wij hebben ervaring met systeemcomponenten die fouten in andere componenten kunnen geven en of beïnvloeden en u of uw monteur op het verkeerde been kunnen zetten.

Is de hogedruk pomp of zijn de injectoren (verstuivers) verdacht?
Dan kan een door ons uitgevoerde test op een door de systeemfabrikanten aanbevolen testbank uitsluitsel bieden.
Wij zijn door diverse fabrikanten geautoriseerd voor garantieafhandeling.

Is het probleem eenmaal aangetoond, behoudt u altijd nog zelf de regie in handen en kunt u kiezen voor een reparatie of ruil product.
Het komt namelijk regelmatig voor dat wij een storing, waar een werkplaats al heel lang naar gezocht heeft, in zeer korte tijd vinden en oplossen.
De voordelen voor u en uw klant zijn:

Uw werkplaatsplanning kan gewoon doorlopen.
U hoeft niet te investeren in zeer diepgaande trainingen.
U hoeft niet te investeren in (nog meer) speciaal gereedschap.
U of wij kunnen na het stellen van de diagnose het voertuig repareren.
U heeft een tevreden klant omdat het voertuig snel, efficiënt en prijsgunstig gerepareerd wordt.

Wij hebben jarenlange kennis en ervaring in testen en revisie van componenten van o.a. onderstaande electra en brandstof systeem fabrikanten.

delphilogobosch-1024x268logodensoVDO%20brand%20logoLUCAS_LOGOzexel

caterpillarlogologoyanmarMTU%20Detroit%20Diesel%20 logoHartridge Logo logo_100x3501LOGO_L'Orange_GmbHDeutzRINTAPIELEENstanadyne_2